2016-ban a Concorde Értékpapír Zrt.-t a Budapesti Értéktőzsde tőkepiaci szakemberekből álló zsűrije „Az év befektetési szolgáltatójává” választotta, továbbá „Az év legnagyobb forgalmú részvénykereskedő cége” elismerést is megszerezte. Harcsa-Elbert Orsolya marketing és kommunikációs vezetővel beszélgettünk díjakról, szakmán belüli egyediségről.
Bejelentkezés Kitöltötték Blog
A lélekkel és elvekkel rendelkező piacvezető – Concorde Értékpapír Zrt.
2016-ban a Concorde Értékpapír Zrt.-t a Budapesti Értéktőzsde tőkepiaci szakemberekből álló zsűrije „Az év befektetési szolgáltatójává” választotta, továbbá „Az év legnagyobb forgalmú részvénykereskedő cége” elismerést is megszerezte. Harcsa-Elbert Orsolya marketing és kommunikációs vezetővel beszélgettünk díjakról, szakmán belüli egyediségről.

Milyen szempontok szerint zajlik egy ilyen megmérettetés? A forgalmi adatokon kívül milyen tényezőket vesznek figyelembe?

A befektetési szektor legrangosabb elismerését jelentik a Budapesti Értéktőzsde által évente kiosztott díjak. Az általunk tavalyi évben sokadszorra elnyert ’Az Év Legnagyobb Forgalmú Részvénykereskedő Cége’ díj egy abszolút számszerű, forgalmi adatokon alapuló elismerés. Szintén nem először ítélték nekünk az ’Év Befektetési Szolgáltatója’ díjat, amely ugyanakkor pályázat útján nyerhető el, és amit a BÉT zsűrije bírál el. A pályázatban többek közt olyan szakmai tevékenységeinket igyekeztünk bemutatni, mint például az új értékpapír kibocsátásokban való részvétel, árjegyzés vállalása, tőkepiaci oktatói és lakossági edukációs tevékenység, társadalmi felelősségvállalási (CSR) tevékenység.

 

A Concorde, ahogyan a bemutatkozójában is őszintén vállalja, „nagyüzem”. Mindeközben, figyelve a céget, mégis érezhető a személyesség, nem az az ember érzése, hogy én csak egy vagyok a sokból. Mi különbözteti meg önöket a versenytársaktól? Mi az, amitől ez a személyes törődés érzése kialakul az emberben?

A forgalmunkat tekintve klasszikus értelemben véve valóban nagyüzem vagyunk. Magyarország legnagyobb független befektetési szolgáltatójaként évek óta a legnagyobb forgalmat bonyolítjuk a Budapesti Értéktőzsdén – 2016-ban a Concorde piaci részesedése a BÉT-en 24 százalék volt. A klasszikus befektetési szolgáltatások nyújtása mellett ugyanakkor 2010 óta tudatosan építjük privátbanki házunkat, melynek eredményeként mára 400 milliárd forintnyi saját ügyfélvagyont kezelünk. Ezen a területen pont a személyes kapcsolat áll a középpontban, a fenti eredmények elérését az ügyfelek bizalma teszi lehetővé számunkra. Mi nem „gyorsan sokat” típusú befektetéseket árulunk - hosszú távú, bizalmi kapcsolatot építünk az ügyfeleinkkel, akik közül sokan barátként tekintenek a tanácsadójukra és ismerősökként köszöntenek minket az irodában. Sokat teszünk azért, hogy a közvetlen, személyes légkört megteremtsük: nem sablontermékekkel dolgozunk – személyes beszélgetéseken ismerjük meg az ügyfél igényeit, elképzeléseit és személyre szabott javaslatokat adunk számára; emellett a tanácsadóink bármikor elérhetőek – az ügyfelek sokszor olyan mély bizalmi kapcsolatban állnak velük, mint a pszichológusukkal. Ez a légkör ugyanakkor meghatározza a hétköznapjainkat is: az ügyfelek egy nyitott irodába érkeznek, ahol láthatják a kollégákat munka közben, illetve önmagában az a tény, hogy a csapat nagy része tizen-, illetve huszonéve itt dolgozik, bizalmat sugároz.

 

Egy ilyen ismertséggel rendelkező, nagy forgalmú cég életében mit jelent a Vállalható Vállalkozás minősítés?

A Concorde alapítói számára a kezdetektől fogva kiemelten fontos volt a társadalmi felelősségvállalás. Ezt pedig nem hangzatos projektekkel, hanem valódi tenni akarással fejezte ki a cég az elmúlt negyed évszázadban. A szociális-társadalmi ügyek mellett a kultúra és az oktatás területén támogatjuk az integrált társadalmi szemlélet kialakulását elősegítő kezdeményezéseket, alapítványokat. Ez a szemléletmód viszont túlmutat a támogatások nyújtásán, a transzparencia és üzleti tisztesség az alapköve annak, hogy büszkék lehetünk a sikereinkre. Jaksity György alapítónk, igazgatóságunk elnöke ezt így fogalmazza meg: “Immáron két évtizede úgy sikerül komoly üzleti sikereket elérnünk, hogy közben mindig tartjuk magunkat azokhoz a morális elvekhez, amelyeket az élet egészében vallunk.”

 

 

Te is megosztanád másokkal a saját történeted? Írj nekünk IDE!

 

Ismersz tudatos és átlátható vállalkozást? Ajánlj nekünk másokat ITT!

2017-10-20
Szerző: Vállalható Vállalkozás