A Nextent Informatika Zrt. nemrég Szerethető Munkahely TOP 100 elismerést kapott. A pályázat keretében az informatikai cég a középvállalati HR kategóriában elért első helyezéséért a díjatadón egy külön díjat is átvehetett. Kristóf Nórát, a Nextent marketing vezetőjét a toborzást és megtartást támogató marketingmegoldásokról kérdeztük.
Bejelentkezés Kitöltötték Blog
Csapatát is tudatosan építi a Nextent
A Nextent Informatika Zrt. nemrég Szerethető Munkahely TOP 100 elismerést kapott. A pályázat keretében az informatikai cég a középvállalati HR kategóriában elért első helyezéséért a díjatadón egy külön díjat is átvehetett. Kristóf Nórát, a Nextent marketing vezetőjét a toborzást és megtartást támogató marketingmegoldásokról kérdeztük.

Mit hoz egy Szerethető Munkahely elismerés a vállalaton belül és a potenciális kollégák felé?

A Szerethető Munkahely Díj illetve a középvállalati HR kategória díj 1.helyezett cím elnyerése megerősít bennünket abban, hogy jó úton haladunk. Sikerünk kulcsa csapatunk tudásában rejlik, számunkra ők a legértékesebb erőforrás, ezért mindent megteszünk annak érdekében, hogy erős és folyamatosan bővülő csapatunk legyen, amelynek tagjai jól érzik magukat ebben a közösségben. Örömmel tölt el bennünket, hogy befektetett munkánk nem csak mindennapjainkban térül meg, de külső szemlélők számára is meggyőző.

 

Ha jó is a munkahely, kellenek oda dolgozók. Folyton hallani az informatikai szektorban a munkaerőhiányról. A Nextent hogy küzd meg a problémával?

Természetesen mi is érzékeljük, hogy mennyire erős a verseny. Sok olyan projekten dolgozunk különböző területeken – mint energetikai, Big Data vagy DevOps területek -  melyekhez folyamatosan bővülő szakértő csapatra van szükség. Annak érdekében, hogy toborzásunkat még hatékonyabbá tegyük,többek közt folyamatosan kommunikáljuk a Nextent „jó híreit” a potenciális munkavállalók felé. Idén már 4. alkalommal jelentünk meg a HVG Állásbörzén egy friss, lendületes, a Nextent világát humoros formában bemutató design-nal. Rendszeresen szervezünk közösségépítő tevékenységeket, részt vettünk a Spartan Race-en, és van házi darts bajnokságunk is. Toborzó kisfilmünkben minden ilyet megmutatunk a potenciális munkavállalóinknak a hagyományos online álláshirdetések mellett.

 

A társaságotok egyik legfontosabb szolgáltatása ügyfeleitek részére a szolgáltatási és vevői adattömegből kinyerhető információk hatékony feldolgozása, így az adatokból üzleti értéket teremtve számukra. Felmerülnek-e itt „vállalhatósági” dilemmák? El tudja-e kerülni a cég a morálisan aggályos fejlődési irányokat ebben a műfajban?

Ennek szigorú szakmai garanciái vannak, illetve a gyakorlati működésünk, az emberi tényező is támogatja ezt. Tevékenységünk minőségének folyamatos fejlesztését az ISO 9001:2015 szabvány szerinti minőségirányítás tudatos használatával érjük el, az adatvédelmi szempontok maximális szem előtt tartásával. Maga a szervezet pedig empowerment alapokon működik, amely azt jelenti, hogy egy olyan bizalmi rendszerben dolgozunk, amelyben kollégáinkat is bevonjuk munkájuk megtervezésébe illetve minden őket érintő döntés meghozatalába.  Ez a klasszikus, hierarchikustól eltérő modell segíti munkatársainkat abban, hogy a rendelkezésre álló erőforrásokkal és jogosultságokkal, saját kapacitásaikat maximálisan kihasználva építsék karrierjüket nálunk, egyúttal felelősséget vállalva saját és társaik teljesítményéért.

 

 

 

Te is megosztanád másokkal a saját történeted? Írj nekünk IDE!

 

Ismersz tudatos és átlátható vállalkozást? Ajánlj nekünk másokat ITT!

2017-12-18
Szerző: Vállalható Vállalkozás