Idén négy kategóriában is díjjal tért haza a független dizájnerekből alakult Maform csapata az A’ Design Award & Competition nemzetközi versenyről. Molnár L. Péter ügyvezető partnernek telefonon gratuláltunk.
Bejelentkezés Kitöltötték Blog
Díjat hozott a Maform Designnak a jövőorientált szemlélet
Idén négy kategóriában is díjjal tért haza a független dizájnerekből alakult Maform csapata az A’ Design Award & Competition nemzetközi versenyről. Molnár L. Péter ügyvezető partnernek telefonon gratuláltunk.

A kiválóan variálható és kényelmes Paq Fotel mellett az embert is magasba emelni képes Flike drónnal, az EvoPronak tervezett villanyautós töltőoszloppal és az Aquila vérelemző, labordiagnosztikai gép formatervével nyertetek. Véletlen vagy szándékos, hogy ilyen jövőbemutató témákon dolgoztok?

Abszolút tudatos! Az üzleti szempontok mellett nekünk nagyonis számít, hogy a világ jobbításához is legyen közünk, és nyomot hagyjunk magunk után.

 

Ez mennyire menedzselhető Budapestről?

Például ez is már önmagában egy küldetés, hogy itthonról legyünk sikeresek. A csapat eleve úgy állt össze, hogy nem találtunk egyénileg munkákat, de nem is akartunk külföldre menekülni. Azt látjuk, hogy befogadóbb a környezet, pezsgőbb a szakmai élet, sok cégnek terem külföldön is babér, ez jót tesz az itthoni ökoszisztémának. 

 

Mennyire van itthon szemléletváltás, hogy a design nem csak „good to have” kategória?

Egyfelől a fiatalok egyre jobban ismerik a design fogalmát, tudják hogy az nem csak formaterv, hanem mindenben visszaköszön, digitális térben, szolgáltatási modellekben. Ismerik és használják a szakkifejezéseket, sokan kerülnek ki célirányos képzésekről. Másfelől pedig abban is van változás, hogy megéri befektetni a designba: a szolgáltatás jellegű értékesítési formákban a felhasználói élmény kifejezetten fontos, anélkül eladhatatlan egy ötlet, még ha valid igényt elégít is ki.

 

A Vállalható Vállalkozás önellenőrző teszt és a minősítés mit tudott nektek adni?

Egyfelől a teszt kitöltése döbbentett rá minket arra, hogy társadalmi felelősségvállalásra is többet áldozzunk. Másodsorban pedig egy aktuális személyzeti probléma megoldása kapcsán belső etikai algoritmus kialakítására is ösztönzött minket. Nem utolsó sorban pedig nagyon fontos visszaigazolásként szolgált. Egy cégvezető sokszor szembesül azzal, hogy egy morálisan magasabb rendű alternatíva helyett a jövedelmezőt válassza-e. Mi ilyenkor rendre a morált helyezzük előtérbe, amiért sokszor néznek minket hülyének. Megnyugtató, hogy olyan vállalkozásokat látunk magunk körül, akik hozzánk hasonlóan hosszú távon gondolkoznak.  

 

 

Te is megosztanád másokkal a saját történeted? Írj nekünk IDE!

 

Ismersz tudatos és átlátható vállalkozást? Ajánlj nekünk másokat ITT!

2017-10-03
Szerző: Vállalható Vállalkozás