Önjáró autók és kamionok, magukat gyógyító járművek – sci-fiből valóság, ráadásul fontos magyar szereplővel! Szabó Balázst, a Konetik ügyvezetőjét a beérkező tőke és know-how hozamairól kérdeztük.
Bejelentkezés Kitöltötték Blog
Jó irányba viszik a mitfahrerek a Konetiket
Önjáró autók és kamionok, magukat gyógyító járművek – sci-fiből valóság, ráadásul fontos magyar szereplővel! Szabó Balázst, a Konetik ügyvezetőjét a beérkező tőke és know-how hozamairól kérdeztük.

A tavalyi év során több befektetési nagyágyú és elismert szakember állt mögétek. Milyen változást hozott ez a Konetik életébe?

A tőkebevonás a fejlesztés és a piacra lépés sebességének gyorsítása mellett a beáramló tudás miatt is nagyon fontos volt, hiszen a befektetőinkkel együtt formáljuk a cég stratégiáját, vízióját. Olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy befektetőink közül többen is rendelkeznek kimagasló tapasztalattal technológia alapú cégek felépítésében és sikeres működtetésében, így szakmai tanácsaikkal is gazdagítják a csapatot. Nagyon hálásak vagyunk a belénk fektetett bizalomért és a tudásukért, amit megosztanak velünk és igyekszünk egy vonzó megtérüléssel meghálálni ezt a segítséget.

 

Akkor is meg fogja érni a cégeknek a Konetik rendszerét használni, mikor már minden autó magát vezeti és elemzi?

Szolgáltatásunk egyik legnagyobb előnye, hogy nem egyéni járművekre épít, hanem flották igényeinek a kiszolgálását helyezi előtérbe. A jövő technológiái bár már előtérbe helyezik az adat alapú működést, az autonómiát és a hatékonyságnövelést, egyelőre csak részleges megoldást nyújtanak a céges mobilitás hatékony kezelésében. Ahogy egyre szélesedik a mobilitási szolgáltatások spektruma, egyre nagyobb igény mutatkozik olyan megoldásra, ami egyrészről támogatja a fejlődés során az üzletmenet folytonos átállását, más részről egységes felületen tudja kezelni az eszközparkot, ezzel támogatva a flottaszervezést. Már az elektromos autók megjelenése is jelentős kihívást jelent, jó példa erre az autók töltésének tervezése a telephelyen vagy munkanap folyamán. Önvezető járművek esetén a cégen belüli használat dokumentálása és szervezése tekinthető hasonló feladatnak.

Célunk, hogy a fejlődés előrehaladtával mindig megoldást tudjunk nyújtani flották hatékony működtetése terén megkönnyítve a mobilitást érintő változásokat. Ennek következő lépése egy olyan flottamenedzsment szolgáltatás bevezetése, ami egyszerre felel az elektromos és hagyományos belsőégésű motoros autók kezeléséért, kitérve elektromos autók töltöttségi szintjére és töltés mérésre is.

 

Számításaitok szerint a ti flottakezelő rendszeretekkel akár 25%-os üzemanyagmegtakarítás is elérhető. Az utóbbi időben pedig ráfordultatok az elektromos autók piacára is. Ezek a döntések csak piaci alapú döntések vagy belső elkötelezettségből is adódnak ezek a környezetkímélő és fenntartható fejlesztések nálatok?

Számunkra elsődleges érték a fenntartható fejlődés és a környezetbarát mobilitás térnyerésének elősegítése. Már az első termékünk, a digitális flottamenedzsment szolgáltatásunk is nagy hangsúlyt fektetett a hatékonyság növelésére és a környezeti ártalmak csökkentésére. Az elektromos flották térnyerése egy olyan technológiai trend, amely ezt a lehetséges hatást jelentősen megnöveli. Az elektromos autókra való áttérés kihívásokat rejt mind az integrációs szakaszban, mind az üzemeltetésben. Azon dolgozunk nap mint nap, hogy ez az integráció minél gördülékenyebb és gyorsabb legyen, segítve ezzel az e-mobilitás térnyerését.

 A környezettudatosságot a mindennapi működés szintjén is igyekszünk beépíteni, ezáltal tovább hangsúlyozva minden kollégánk számára az értékeket, amiért létezünk. Ilyen mikro szintű irodai projektjeink közé tartozik, hogy bevezettük az ügyintézés teljes digitalizálását, szelektív szemétgyűjtést és vízszűrő használatát.

 

 

 

Te is megosztanád másokkal a saját történeted? Írj nekünk IDE!

 

Ismersz tudatos és átlátható vállalkozást? Ajánlj nekünk másokat ITT!

2018-03-23
Szerző: Vállalható Vállalkozás