Egy barátokkal töltött kimozdulós estén született a gondolat, hogy szükség lenne olyan portálra, ami az aznapi, még elérhető színházi darabokat kínálja.
Bejelentkezés Kitöltötték Blog
Ma este Színház! – Ha csak most dőlt el, hogy van egy szabad estéd!
Egy barátokkal töltött kimozdulós estén született a gondolat, hogy szükség lenne olyan portálra, ami az aznapi, még elérhető színházi darabokat kínálja.

Vannak statisztikák arról, hogy melyik korosztály tagjaiból kerülnek ki az elsődleges felhasználók? Ez változott az évek folyamán? 

Valóban saját magunk számára hoztuk létre a last minute színházjegy-vásárlás lehetőségét még 2011-ben. Épp ezért, eleinte mi magunk voltunk a célcsoportunk; a 24-30 közötti, kultúra és színház iránt nyitott egyetemisták és pályakezdők. Azóta persze eltelt 6 év, a kezdeti userek mára ennyivel idősebbek lettek, és persze ez idő alatt az online vásárlás is sokkal elterjedtebbé vált az idősebb korosztályban. A felhasználóink átlagéletkora már megközelíti a negyven évet, a legidősebb vásárlónk pedig 94 éves! 

 

Bár 6 éve még a fiatal, ráérős esték hozták a gondolatot, igényt, ez talán azóta változott... 

Konferenciákon két dolgot kapunk meg mindig kérdésként, a célcsoportunk korban két különböző végéről: mikor indítjuk el végre a Ma este Randit, illetve a Ma este Babysittert?! Egyetemistaként még a partner, családosként az utóbbi a szűk keresztmetszet a színházjegy mellé. Egyiket sem fogjuk viszont mi elindítani, így ez rögtön két kiaknázatlan üzleti lehetőség az olvasóknak! :) 

 

2011-ben alapítottátok a céget, 2014-ben pedig kiegészültetek társoldalatokkal a Ma este Koncerttel. Most 2017-van, eltelt újabb 3 év. Vannak újabb terveitek? 

Hát persze, minden színházi évadba nagy tervekkel vágunk bele! Jelenleg, ahogy nevünkből következik, éjféltől lehet féláron jegyet venni, aznapra. Ezt szeretnénk előrébb hozni 21:00 órára 2018 elején, némiképp összhangban a célcsoportunk érettebbé válásával. Természetesen a customer journey, az UX fejlesztése mindig cél, és felmerült számos szorosabb együttműködés lehetősége nagyobb médiacégekkel - ezt még meglátjuk azért. 

 

Mit jelent számotokra az átláthatóság, vállalhatóság? Mit jelent egy ilyen közösséghez tartozni? 

Nagyon hálásak vagyunk e közösségért! Mi a kezdetektől fogva vállalhatóan és átláthatóan működtetjük a Ma este Színházat, ami bizony gyakran többletmunkával és költséggel jár. Számunkra ezek alapvető értékek, és bizony rosszul esett, amikor az ügyeskedők baleknak néztek bennünket emiatt. Akkor és most is biztosak vagyunk benne, hogy összességében és hosszútávon vállalhatóan vállalkozni nem csak, hogy jó érzés, ám üzletileg is megéri! 

 

 

 

Te is megosztanád másokkal a saját történeted? Írj nekünk IDE!

 

Ismersz tudatos és átlátható vállalkozást? Ajánlj nekünk másokat ITT!

2017-11-14
Szerző: Vállalható Vállalkozás