Az égető munkaerőhiányra számtalan képzés kínál megoldást, ám közülük is kiemelkedik a Vállalható Vállalkozás tag CodeBerry, akik tavaly ősszel három nívós nemzetközi díjat is elnyertek. Mi a titkuk? Erre keressük a választ a CodeBerry egyik alapítójával, P. Tóth Andrással készült interjúban.
Bejelentkezés Kitöltötték Blog
Már nem csak dolgozni éri meg otthonról, hanem tanulni is. A CodeBerry megmutatja, hogyan csináld!
Az égető munkaerőhiányra számtalan képzés kínál megoldást, ám közülük is kiemelkedik a Vállalható Vállalkozás tag CodeBerry, akik tavaly ősszel három nívós nemzetközi díjat is elnyertek. Mi a titkuk? Erre keressük a választ a CodeBerry egyik alapítójával, P. Tóth Andrással készült interjúban.

Az égető informatikusi munkaerőhiány nyomán egyre több programozóiskola indul. Ilyen közeggel lépést tudnak-e tartani az online kurzusok, ahol csak az igazán motiváltak tudnak végig kitartani?

Fontos, hogy minden oktatási intézmény képben legyen azzal, hogy kiknek és miben tud segíteni.

Az offline programozóiskolák általában több száz, vagy több ezer jelentkezőből a legjobb 15-30 embernek nyújtanak nagyon intenzív tanulási élményt, legtöbbször napi 8 órában, több hónapon át. Az ő céljuk (és az üzleti modelljük) kifejezetten az, hogy a képzés résztvevők elhelyezkedjenek, programozó állást kapjanak.

A CodeBerry Programozóiskolában az elmúlt két évben eddig Magyarországról 20.000, nemzetközi szinten pedig 40.000 diák próbálta ki online a programozást. A képzéseink résztvevői javarészt a napi munkájuk után, esténként vagy hétvégente tanulnak. Természetesen itt is van, aki programozó állást szeretne (a sikeresen elhelyezkedett diákjaink történeteit meg szoktuk osztani a blogunkon), de sokan vannak, akik csak egy érdekes hobbit keresnek, vagy csak ismerkednek a programozással.

Válaszolva az eredeti kérdésre – szerencsére a többi, offline programozóiskolával nem konkurenciaként tekintünk egymásra, mivel egy picit másik célcsoportnak, egy picit más módon tudunk segíteni.

 

Ősszel elnyertétek az EU Top 50 cége díjat. Mi ez és miért fontos a cég életében? Mit üzen ez a díj?

Érdekes időszak volt – egy héten belül 3 díjat is kaptunk: a Google, a Financial Times és a V4 által alkotott zsűri beválasztotta az alapítóinkat a “100 ígéretes európai innovátor” közé, prezentálhattunk az Európai Unió tanácstermében a “EU Top 50 Startup” kitüntetés miatt és bekerültünk a SekLab, egy madridi iskolák alkotta szövetség inkubált vállalkozásai közé. Mindegyik díjnak nagyon örültünk. Egyrészt lehetett mutogatni a szüleinknek (akik még mindig picit nehezen tudják elképzelni, hogy mit is dolgozunk egész pontosan), hogy “nézzétek, bekerültünk a Financial Times-ba”. Másrészt lehet megerősítésként is tekinteni ezekre a díjakra: fontos az ügy, amin dolgozunk.

 

Mint vállalható vállalkozás, lehetővé teszitek, hogy bizonyos tanulók ösztöndíjjal "járhassanak" a képzéseitekre. Honnan jött ez az ötlet és miért gondoljátok ezt fontosnak? Milyen szempontokat mérlegeltek, amikor döntötök az ösztöndíj odaítéléséről?​

Van 25 lecke, ami ingyen kipróbálható a képzésünk kezdetén, ezek megoldása közben egy kérdőívet is ki lehet tölteni, aminek a segítségével próbáltunk megismerkedni a felhasználóinkkal. Itt láttuk először, hogy többen írták, hogy nehéz anyagi helyzetben vannak, de nagyon szeretnének programozni tanulni. Beszéltünk róla a csapattal, majd pár napon belül meghirdettük az ösztöndíjprogramot (ennek keretében 6 hónapon át lehet ingyen programozni tanulni az online rendszerünkben). Az elbírálásnak két szempontja van: a pályázónak legyen egy határozott, jól megfogalmazott célja, illetve azokat részesítjük előnyben, akiknek az anyagi helyzete indokolttá teszi az ösztöndíjat.

 

2018-02-01
Szerző: Vállalható Vállalkozás