Idén lesz 3 éve, hogy a BookR Kids megjelent a hazai piacon. Az alap ötlet, hogy a digitális generáció számára laptopon, tableten tegyék elérhetővé a klasszikusokat éppúgy, mint a kortárs meséket. Boldog Anna projektvezetővel beszélgettünk a BookR Kids mozgalmas közelmúltjáról.
Bejelentkezés Kitöltötték Blog
Társadalmi felelősségvállalásról (nem csak) gyerekeknek - BOOKR Kids
Idén lesz 3 éve, hogy a BookR Kids megjelent a hazai piacon. Az alap ötlet, hogy a digitális generáció számára laptopon, tableten tegyék elérhetővé a klasszikusokat éppúgy, mint a kortárs meséket. Boldog Anna projektvezetővel beszélgettünk a BookR Kids mozgalmas közelmúltjáról.

Óriási siker nektek, hogy január végén részt vettetek a rangos, nemzetközi edukációs-technológia kiállításon, a Bett Show-n. Miről szólt ez az expó és miért releváns ez a BookR Kids életében? Mit tanultatok ott, illetve mit vittetek bemutatni?

Valóban óriási lehetőség volt, hogy legújabb termékünket, a szövegértés fejlesztő BOOKR Class-t ennek a rangos kiállításnak a magyar standján mutathattuk be. A BETT Show a világ egyik legjelentősebb oktatástechnológiai eseménye, ezért volt nekünk nagyon fontos a részvétel: az új felületünk ugyanis már nem csak interaktív, animált, fejlesztő játékokkal kiegészített könyveket tartalmaz, hanem egy szakemberek által megálmodott tanári adminisztrációs felületet is, melynek segítségével a pedagógusok követni tudják diákjaik fejlődését, olvasási ritmusukat, feladatmegoldásaikat. A BETT a legmegfelelőbb közönséget nyújtotta nekünk ennek a platformnak a bevezetéséhez, rengeteg építő visszajelzést és bíztatást kaptunk, és az érdeklődés azóta sem hagyott alább! 

 

Egy magazin díjjal jutalmazott titeket idén a MONDO nevű kártyajátékért, amit másokkal együtt közösen fejlesztettetek ki. Miről és főként kiknek szól a játék?

A TASZ, a CuLTR, a Csillagház Általános Iskola és a BOOKR Kids közös projektje nagyon összetett: a kiindulási pont a MONDO nevű, alapvetően fogyatékkal élő vagy speciális nevelési igényű (S.N.I.)  gyerekeknek készült kártyajáték. Ez elsősorban beszélgetésre buzdít: azért készült, hogy használói tisztában legyenek a jogaikkal, bizonyos helyzetekben jól tudjanak reagálni és könnyebben kommunikáljanak a környezetükkel. Hogy a kártya 10 témája még könnyebben érthető legyen a gyerekek számára, a cuLTR megálmodta a Csodálatos Zoli robot c. egyszemélyes, interaktív színházi produkciót, ami alatt a fogyatékkal élő és ép gyerekek együtt játszanak, együtt tanulnak egymás és a saját jogaikról. És ez az, amiből mi pedig interaktív mesekönyvet készítettünk, hogy ezáltal egy újabb réteghez jusson el a gyerekjogok ismeretének fontossága: a BOOKR Kids Mesetárban található történet a színdarabot dolgozza fel, kiegészítve az adott témakörhöz tartozó jogtudatosító kártyákkal.

 

Mint jó társadalmi ügyekért elkötelezett vállalat tavaly 170 mesefilmet tettetek ingyen elérhetővé, ami így a kevésbé tehetősek részére is nézhetővé vált. Van további tervetek vagy elképzelésetek ilyen jellegű akciókra vagy ez csak egyszeri eset volt?

Valóban nagyon fontos számunkra a társadalmi felelősségvállalás, szívesen állunk be olyan projektek mögé, mint az említett MONDO, vagy a Telekommal és az Autistic Arttal szintén tavaly közösen hirdetett pályázatunk, mely az autista gyerekek helyzetére hívta fel a figyelmet. És az ingyenes hétvégéket is imádjuk! Azt hiszem, már hagyománynak is hívhatjuk, hogy minden évben április végén, a születésnapunkhoz közeledve egy teljes hétvégére "kódolatlanná" tesszük a Mesetárat, hogy a lehető legtöbben érhessék el a magyar mesekincs értékeit, a Vackortól a Domboninneni meséken át a saját készítésű Mátyás király történeteinkig. Idén is lesz ám, immár több mint 230 könyvvel! :)

 

 

 

 

 

Te is megosztanád másokkal a saját történeted? Írj nekünk IDE!

 

Ismersz tudatos és átlátható vállalkozást? Ajánlj nekünk másokat ITT!

2018-02-20
Szerző: Vállalható Vállalkozás